1 κιλό κιμάς
60 φύλλα
μέτρια μαυρολάχανα
1 κούπα ρύζι
(άσπρο γλασέ)
3 κρεμμύδια
ψιλοκομμένα
1 ματσάκι
μαϊντανό
1 κουταλάκι
γλυκού πιπέρι
Ρίγανη
1 κουταλιά
σούπας αλάτι
2 αυγά
1 κουταλιά
σούπας ντοματοπολτό
1 κούπα λάδι
(κρατάμε λίγο για το τέλος πριν το βράσιμο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματίζουμε
τα λάχανα και μετά τα βάζουμε σε κρύο νερό. Για να τυλίξουμε τα σαρμάδας
κόβουμε το φύλλο. Αναλόγως πόσο μεγάλο είναι κάνεις 2-3 σαρμάδες.
Αφού κόψουμε
το φύλλο βάζουμε λίγο κιμά περίπου στη μέση του φύλλου και τυλίγουμε, τις άκρες
τις βυθίζουμε προς τα μέσα. Κάθε ένα που τυλίγουμε το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Στον πάτο βάζουμε λίγα από τα κοτσάνια των φύλλων. Όταν τελειώσουμε το τύλιγμα
βάζουμε τα φύλλα και τα κοτσάνια που περίσεψαν. Προσθέτουμε νερό το οποίο να
είναι περίπου ένα εκατοστό επάνω από την κορυφή και ρίχνουμε και το υπόλοιπο
λάδι. Βράζουμε για 1 ώρα.
Δείτε πως πρέπει να τυλίγετε τα σαρμαδάκια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου