ΓΙΑ ΤΟ
ΖΥΜΑΡΙ
¾ της κούπας
νερό
Αλεύρι όσο
σηκώνει ( προς το μαλακό)
ΓΙΑ ΤΗ
ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλό
καρύδι καβουρδισμένο και τριμμένο
Περίπου 1
κιλό λάδι
2/5 κούπες
φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα
ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟ
ΣΙΡΟΠΙ
4 κούπες
νερό
3 κούπες
ζάχαρη
Μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε το
ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για κανένα μισάωρο. Βράζουμε το σιρόπι
για 10 λεπτά περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε λίγο από το σιρόπι σε
ένα πιάτο.
Με το καρύδι
ανακατεύουμε τη φρυγανιά και τη ζάχαρη και το χωρίζουμε σε οχτώ μέρη.
Ανοίγουμε 10
φύλλα. Τα οχτώ φύλλα τα στρώνουμε στο ταψί και σε κάθε φύλλο βάζουμε από τη
γέμιση, λίγο λάδι και πιτσιλάμε με το χέρι μας λίγο από το σιρόπι. Τα δύο φύλλα
που περισσεύουν τα βάζουμε στο τέλος από επάνω.
Ψήνουμε
στους 200 βαθμούς περίπου μία ώρα.
Μόλις το
βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι. Όσο σιρόπι περισσεύει το βγάζουμε
από το ταψί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου