Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΠΙΣΙΑ



ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κούπες νερό
Λίγο αλάτι
Μισό μπέικιν
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (ή από το καλούπι μαγιά περίπου το 1/20)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500 – 600γρ μυζίθρα και τυρί (μαζί)
2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού ζυμώσουμε το ζυμάρι, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για κανένα μισάωρο σε ζεστό δωμάτιο. Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, το κόβουμε σε μικρές μπαλίτσες (περίπου σαράντα). Το ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας και βάζουμε από τη γέμιση περίπου 1 κουταλιά της σούπας και ύστερα το διπλώνεις. Τα πισία τα τηγανίζεις μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου