
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ
ΓΕΜΙΣΗ
Μισό κιλό
κολοκύθα (κίτρινη) τριμμένη
Μισό κιλό
ζάχαρη
300γρ
κοπανισμένα καρύδια
Λίγη κανέλα
100γρ
τριμμένη φρυγανιά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κουταλιά
σούπας λάδι
1 κουταλιά
σούπας ξύδι
Μισή
κουταλιά σούπας αλάτι
1 κούπα νερό
Αλεύρι όσο σηκώνε( Η ζύμη να είναι μαλακή για να ανοίξει το φύλλο)
Αν δεν
θέλετε να ζυμώσετε την φτιάχνεται με έτοιμο φύλλο για πίτες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη
γέμιση θα κάνετε δύο μείγματα: το ένα θα είναι το κολοκύθι και το δεύτερο
μείγμα θα είναι η ζάχαρη, τα καρύδια, η κανέλα και η φρυγανιά.
Αφού
αφήσουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, κόβεις 9 μικρά μπαλάκια και τα
ανοίγεις στο μέγεθος ενός πιάτου και τα βάζεις το ένα πάνω στο άλλο με αλεύρι.
Έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος του ταψιού.Σε κάθε
φύλλο βάζεις και από τα δύο μείγματα περίπου τρείς κουταλιές από το καθένα.
Τυλίγεις το φύλλο στριφτό, το γυρίζεις γύρω και το βάζεις στο ταψί. Κάνουμε το
ίδιο και στα υπόλοιπα οχτώ φύλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου